korthalsstuurman_momentum_081122-391-edit_internet_foto door annemieke van der togt.jpg
korthalsstuurman_momentum_081122-405-edit_internet_foto door annemieke van der togt.jpg
korthalsstuurman_momentum_081122-268-edit_internet_foto door annemieke van der togt.jpg

Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM een theaterstuk van Lot Vekemans.

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

Over de inleiding
De inleiding van MOMENTUM gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider
Marijn Claes, één van de vijf acteurs in MOMENTUM, komt oorspronkelijk uit Vlaanderen. Hij speelde in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool bij Het Nationale Theater in Solness. Daarna speelde hij in onder meer Rise of The Blue City en The Three Sisters en ontwikkelde hij zich tot theatermaker. Op televisie was hij te zien in Als de dijken breken en in Goede tijden, slechte tijden. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe Vlaamse film De Buurtpolitie.
Bij Korthals Stuurman speelde hij eerder in De ontdekking van de hemel.www.toptheater.nl

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Tekst

Lot Vekemans

Regie

Maaike van Langen

Spel

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren

Telegraaf

Fenomenaal spel Van Eck

Telegraaf

Fenomenaal spel Van Eck

de Volkskrant

Prachtige scène tussen de moeder en haar verloren kind

de Volkskrant

Prachtige scène tussen de moeder en haar verloren kind

Theaterkrant

Acteurs hebben uitstekende grip op hun personage

Theaterkrant

Acteurs hebben uitstekende grip op hun personage

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!