Opera Zuid_Orphée aux Enfers (c) Hugo Thomassen_header.jpg

Orphée aux Enfers

Opera Zuid

In de komische opera Orphée aux Enfers geeft meester-satiricus Jacques Offenbach de klassieke mythe een draai. Euridyce haat de muziek van Orfeo, wijst haar burgerlijke leven af en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Euridyce te volgen. Hun verschijning in de onderwereld leidt uiteindelijk tot een extravagant, vrolijk en bevrijdend feest.

Na het enorme succes van Fantasio (2019) regisseert Benjamin Prins opnieuw een opera van Offenbach bij Opera Zuid. Orphée aux Enfers is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs. De magie van de goden sluit naadloos aan bij de bruisende muziek van Offenbach. ‘De muziek is kwetsbaar als een zeepbel én extreem extravagant.’

De opera speelt zich niet alleen af in de oudheid maar haakt ook in op de actualiteit. Benjamin Prins zegt: "Ik ga pingpongen met tijdlijnen. Met een uitstapje naar de 18e eeuw, een knipoog naar politici uit de 21e eeuw en zo keren we terug naar de Atheense Akropolis in de oudheid."

Orphée aux Enfers wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

www.operazuid.nl

 

Opera
di 06
jun 23
Zaal 1
19:15 - 19:45
€ 29,50 - € 42,00
Flint
Inleiding Inleiding
di 06
jun 23
Rabobank Theaterzaal
20:15
€ 29,50 - € 42,00
Bestel kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!