Panama-Pictures_Vanishing-Point-1-c-Rob-Hogeslag-scaled.jpg
Panama-Pictures_Vanishing-Point-6-c-Rob-Hogeslag-scaled.jpg

Panama Pictures

Vanishing Point

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt. Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

Vanishing Point speelt zich af in een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen die spelen met extreme perspectieven en contrasten. Een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn. Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta.

Vanishing Point gaat over ouder worden, over vergankelijkheid. De 68-jarige danser Eddy Becquart speelt een belangrijke rol in Vanishing Point. In dit interview legt hij uit waarom hij nog steeds danst. En hoe louterend maar ook hoe frustrerend dat soms kan zijn.

www.panamapictures.nl

Dans

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Brabants Dagblad

Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen.

Brabants Dagblad

Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen.

de Volkskrant

Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt.

de Volkskrant

Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!