CT_Floris-Kortie_breed_2500px-2000x1000.jpg
Camerata Trajectina_02-Kerngroep_Green Room Creatives-Sophie van Boven-Hieke.jpg

Grenzeloos: De Keuze van Floris Kortie

Camerata Trajectina & Floris Kortie

Schoonheid en symboliek, maar ook boertigheid en vraatzucht. De liederen zijn als de schilderijen; lust en liefde spat er vanaf. Een bruisende voorstelling voor oog en oor.

Ze staan in ons netvlies gegrift, de schilderijen uit de Gouden Eeuw. Vermeer, Hals, Rembrandt. En vaak zien we instrumenten en muzikanten op het doek vereeuwigd. Hoe kan het dat we zo weinig weten van deze muziek? Wat zou het oor moeten horen wat het oog al kan zien? Op uitnodiging van Camerata Trajectina gaat Floris Kortie op zoek naar de ‘soundtrack’ van de mooiste en spannendste schilderijen. Welk verhaal vertelt het schilderij en welk verhaal vertelt de muziek? Niemand kan dit beter vertellen dan de presentator van Podium Witteman met zijn grenzeloze nieuwsgierigheid en aanstekelijk enthousiasme. 

Camerata Trajectina
Met de muziek van de 16e en 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina de Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden. Voor het Antwerps Liedboek ontvingen ze een Edison Klassiek. "Het plezier spat van hun uitvoeringen af’ schreef de jury, het Parool concludeerde: "Mooi, mooi, mooi."

www.camerata-trajectina.nl

Grenzeloos
De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Van jazzy klanken tot 17e -eeuwse schilderwerken en een hele nieuwe versie van Wagners Parsifal: niets is te gek in Grenzeloos. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

De serie 'Grenzeloos' in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Grenzeloos':
- 14 feb 2023: Parsifal - acte 3 / Marc Pantus 
- 13 dec 2022: Rembrandt Frerichs Trio / A wind invisible sweeps us through the world

Bijzonder Klassieke muziek Muziek Theatercollege

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Bezetting

6 musici & Floris Kortie

Repertoire

Nederlandstalige liederen uit de gouden eeuw

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!