Parsifal acte 3.jpeg
APA21091362.jpg
APA21091110.jpg
APA21091146.jpg
APA21091180.jpg
APA21091269.jpg

Grenzeloos: Parsifal - acte 3

Marc Pantus

Dit is een geannuleerde voorstelling. Bezoekers zijn per mail op de hoogte gebracht over de annulering.

Bariton/regisseur Marc Pantus biedt Wagnerfans een buitenkansje: een aangepaste versie van de derde en laatste 'verlossingsakte' uit de opera Parsifal. 

De derde acte van Wagners opera Parsifal is een wonder van kleur en harmonie, waarin Wagner tot het uiterste gaat, zowel in muzikale als inhoudelijke zin. Geniet van een volledige uitvoering, in een bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. In deze sterk gereduceerde versie zingen drie mensen de vier rollen. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Het kerkinterieur vormt het natuurlijke decor voor Wagners laatste werk en speelt een belangrijke rol in de apotheose van de opera. Een opera als een spirituele sessie in de mystieke omgeving van de Sint Aegtenkapel.

De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld. 

www.parsifal3.nl

Grenzeloos
De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Van jazzy klanken tot 17e -eeuwse schilderwerken en een hele nieuwe versie van Wagners Parsifal: niets is te gek in Grenzeloos. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

De serie 'Grenzeloos' in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Grenzeloos':
- 13 dec 2022: Rembrandt Frerichs Trio / A wind invisible sweeps us through the world
- 2 mei 2023: Camerata Trajectina & Floris Kortie / De Keuze van Floris Kortie

Opera Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

- Uitvoerenden: Pantus & Friends
- Dirk Luijmes - Harmonium
- Daan Boertien - Piano
- Andrea Friggi - Synthesizer
- Merlijn Runia - Kundry en basgitaar
- Marcel Reijans - Parsifal
- Marc Pantus - Gurnemanz / Amfortas
- Regie en vormgeving: Marc Pantus en Merlijn Runia
- Muzikale leiding: Andrea Friggi
- Bewerking: Hugo Bouma

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!