Every Woman liggend credits_Nichon_Glerum.jpg
Ragazze_Quartet_credits_Nichon_Glerum.jpg
Rachel Rumai Diaz - foto credits Selwyn de Wind.jpg
Aftab_Darvishi_1.jpg
Aylin_Sezer.jpeg

Toonzetters: I’M (NOT) EVERY WOMAN

Ragazze Quartet, Rachel Rumai Diaz en Aylin Sezer

Een poëtische, ritmische en actuele muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden)

Rachel Rumai Diaz (spoken word) en Aylin Sezer (sopraan) brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt. 

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad. De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en atmosferisch met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling.

“In dit uur dat we samenzijn is alles wat er buiten deze muren gebeurt even niet belangrijk. Hier, in deze ruimte die we voor even herinrichten, waar we elke week weer stoelen bij elkaar schuiven, en meubels aan de kant zetten, is er genoeg plek voor iedereen aan tafel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, waarom je hier bent of wat je hierna gaat doen. Als je wilt, mag je zelfs even niet jezelf zijn, en als je behoefte hebt om je verhaal te vertellen, is dat ook goed. Maar allereerst, laat me je voorstellen aan de rest van de groep.”

Toonzetters
In de serie 'Toonzetters' gaan interessante sprekers een dialoog aan met de muziek. Vanuit onverwachte hoek krijgt het repertoire een nieuw verhaal. Ooit een weerman over pianosonates horen praten? Een antropologe over de vrouwelijke kant van het strijkkwartet horen uitweiden? Of een auteur over de taligheid in blazersklanken horen spreken? 

In 'Toonzetters' krijgt klassieke muziek een verrassende context. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

De serie 'Toonzetters' in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Toonzetters':
- 15 nov 2022: Expeditie Weerklank / Ralph van Raat (piano) & Peter Kuipers Munneke (meteoroloog)
- 23 mei 2023: Calefax en Paulien Cornelisse

Klassieke muziek Muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Credits
regie
 Rianne Meboer, Anouke de Groot (Theaterstraat)
dramaturgie Arthur Kneepkens (Theaterstraat)
composities Aftab Darvishi
tekst Rachel Rumai Diaz
concept, productie en marketing Ragazze Quartet, Theaterstraat

Uitvoerenden
spoken word
 Rachel Rumai Diaz
sopraan Aylin Sezer

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte 
cello Rebecca Wise

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!