OOSTPO~1.JPG

Het Achtste Leven

Theater Oostpool

Dit is een verplaatste voorstelling van uit seizoen 22-23. Bezoekers zijn van de verplaatsing op de hoogte gebracht via de mail. 

Na het succes van Midzomernachtsdroom komt Theater Oostpool met Het Achtste Leven opnieuw met een grootse en epische muziektheatervoorstelling in regie van Nina Spijkers. Het achtste leven is een theaterbewerking van Het Achtste Leven, de vuistdikke roman waarmee de jonge Georgische schrijfster Nino Haratischwili internationaal vele lezersharten heeft veroverd.

In dit hartverscheurende familie-epos wordt u meegenomen op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit de latere decennia van het verhaal. Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Over het boek
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een monumentaal, tolstojaans familieverhaal dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Het verhaal gaat over een getalenteerde chocolatier die zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Let op!
Deze voorstelling duurt 5 uur, inclusief 2 pauze van 20 minuten. De voorstelling start om 18.30 uur en is om 23.30 uur afgelopen. 

www.oostpool.nl

Toneel
wo 24
apr 24
Zaal 1
19:15 - 19:45
€ 22,50 - € 32,00
Flint
Inleiding Inleiding
wo 24
apr 24
Rabobank Theaterzaal
18:30 - 23:30
€ 22,50 - € 32,00
Pauze : 2 pauzes van 20 minuten
Bestel kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!