Instructies kerstdiner 2021

AMUSE

Amuse

Panna cotta van Pierre Robert met een crumble van cranberry en pistache

Instructies

  1. Serveer de panna cotta op het bijbehorende bordje.
  2. Spuit de pipet met cranberry erbij. 

VOORGERECHT

VOORGERECHT

Cubes van gemarineerde zalm in baharat

Instructies

  1. Leg de cubes van gemarineerde zalm op het bord.
  2. Spuit de ‘filet americain’ van gerookte zalm erbij.
  3. Leg de rivierkreeftjes op de ‘filet americain'.
  4. Maak met een lepel een mooie streep mierikswortelcrème.
  5. Leg de salade en het krokant van zalmhuid erop.

VOORGERECHT

VEGETARISCH

Voorgerecht vegetarisch

Tamarillo met tartaar van tomaat en black quinoa

Instructies

  1. Maak een cirkel van de black quinoa en de tartaar van tomaat.
  2. Leg de gevulde tamarillo erop.
  3. Schenk de saus van tamarillo eromheen.
  4. Leg de salade erop.

TUSSENGERECHT

Tussengerecht

Velouté van boerenkool met heilbot

Instructies

  1. Verwarm de soep in een pannetje.
  2. Leg de heilbot alvast in een soepkom.
  3. Schenk de verwarmde soep erbij.
  4. Leg de radijsjes eromheen.

TUSSENGERECHT

VEGETARISCH

Tussengerecht vegetarisch

Velouté van boerenkool met King Boleet

Instructies

  1. Verwarm de soep in een pannetje.
  2. Leg de King Boleet alvast in een soepkom.
  3. Schenk de verwarmde soep erbij.
  4. Leg de radijsjes eromheen.

HOOFDGERECHT

Hoofdgerecht

Hertensukade met mousseline, rode kool en gestoofde peer

Instructies

  1. Verwarm het vacuümzakje met hertensukade en het spuitzakje met mousseline in een pan met warm water, au-bain-marie, ongeveer 15 minuten (niet laten koken).
  2. Zet het bakje met rode kool en peer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden.
  3. Leg de hertensukade op een bord met de jus eroverheen.
  4. Maak met de spuitzak toefjes op de hertensukade.
  5. Leg de rode kool en stoofpeer erop.
  6. Maak het gerecht af met de rode koolgel en de topinamboerchips.

HOOFDGERECHT

VEGETARISCH

Hoofdgerecht - vegetarisch

Gekonfijte knolselderij met gepofte bospeen, mousseline, rode kool en gestoofde peer

Instructies

  1. Verwarm het vacuümzakje met knolselderij en het spuitzakje puree in een pan met warm water, au-bain-marie, ongeveer 15 minuten (niet laten koken).
  2. Zet het bakje met gepofte bospeen, rode kool en peer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden.
  3. Leg de knolselderij op een bord met de beurre noisette.
  4. Maak met de spuitzak toefjes op de knolselderij.
  5. Leg de gepofte bospeen, rode kool en stoofpeer erop.
  6. Maak het gerecht af met rode koolgel en de topinamboerchips.

DESSERT

DESSERT

Tarte tatin van appel met mascarpone en kruidkoek

Instructies

  1. Verwarm de tarte tatin 5 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  2. Leg de appelcompote op het bord.
  3. Stort de tarte tatin met het bladerdeeg onderop op het bord.
  4. Maak mooie stippen met de appelgel.
  5. Doe de mascarpone erop en leg de kruidkoek erop.
Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!