hero image

Klassieke muziek

James Oesi & Dudok Kwartet

Serie 'Bier, Bach & Bratwurst'

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Normaal € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Bundel serie 'Bier, Bach & Bratwurst' (vier voorstellingen) € 90,00
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Het Dudok Quartet houdt je op het puntje van je stoel, schreef The Strad. Het Nederlandse strijkkwartet wordt internationaal gewaardeerd en zoekt de spannende samenwerking met James Oesi, die bekend staat door zijn solowerk op contrabas. Verwacht Bach, Caroline Shaw en Dvořák in een versie zoals je het nog nooit hebt gehoord.

Bier, Bach & Bratwurst

Viermaal Bach, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie staat de Kaffee cantate van Bach centraal, in een licht theatrale uitvoering door onder andere Klaartje van Veldhoven. Het internationaal furore makend Dudok Quartet komt samen met bassist James Oesi een programma spelen dat kriskras door de tijd heengaat, van Bach via Dvořák naar Shaw. De violist/cellist Sergey Malov speelt een programma vol met solowerken van Bach, afgewisseld met improvisatie en live-electronics. Toppianist Hannes Minnaar sluit de serie af met een virtuoos recital.

Na afloop van de concerten kunt u nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerd bier van stadsbrouwerij De Drie Ringen en een (vega)bratwurst.

De serie Bier, Bach & Bratwurst is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Dudok Quartet

Het Dudok Quartet Amsterdam zet zichzelf op de kaart als een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van zijn generatie. Met als missie ‘sharing the heart of music’ stelt het Dudok Quartet unieke en eclectische programma’s samen, waarmee het op nieuwe en inventieve manieren zijn publiek weet te bereiken. Het kwartet is constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven.

James Oesi

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven– op veel bekende podia zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Concertgebouw Brugge en TivoliVredenburg en op verschillende (inter)nationale festivals. Ook tourde James in Zuid-Afrika en Frankrijk en speelde hij met de Zuid-Afrikaans legende Abdullah Ibrahim op North Sea Jazz Festival.

Repertoire

Johann Sebastian Bach

BWV 1007 Cellosuite 1 G-groot
BWV 772 tweestemmige inventie no. 1 C-groot
BWV 793 driestemmige inventie no. 7 E-klein
BWV 731 Liebster Jesu G
BWV 849 vijfstemmige fuga Cis-klein

Caroline Shaw

Entr’acte

Antonín Dvořák

Quintet opus 77
I. Allegro con fuoco
II. Scherzo. Allegro Vivace
III. Poco Andante
IV. Finale. Allegro Assai

Promobeeld James Oesi - Dudok Oesi in de serie Bier Beethoven & Bratwurst in Flint theater Amersfoort

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving