hero image

Klassieke muziek

Bakkie Bach met Klaartje van Veldhoven

Serie 'Bier, Bach & Bratwurst'

Toegankelijk muziektheater met veel humor en de kwaliteit van Bach!

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Normaal € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

  • Bundel serie 'Bier, Bach & Bratwurst' (vier voorstellingen) € 90,00
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Bakkie Bach, ofwel De Koffiecantate van J.S. Bach, is een geestige miniopera in zakformaat. De compositie gaat over vader Schlendrian die zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil.

Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie!

In deze cantate zal de Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar worden gezongen.

‘Ach pappie, wat een mokerslag!
Als ik niet drie keer op een dag mijn koppie koffie drinken mag
dan krijg ik heftig huiduitslag
word ik zo’n uitgedroogde kokkel’

Bakkie Bach is het vervolg op de Boerencantate (***** in de NRC).
Toegankelijk muziektheater met veel humor en de kwaliteit van Bach!

Bier, Bach & Bratwurst

Viermaal Bach, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie staat de Kaffee cantate van Bach centraal, in een licht theatrale uitvoering door onder andere Klaartje van Veldhoven. Het internationaal furore makend Dudok Quartet komt samen met bassist James Oesi een programma spelen dat kriskras door de tijd heengaat, van Bach via Dvořák naar Shaw. De violist/cellist Sergey Malov speelt een programma vol met solowerken van Bach, afgewisseld met improvisatie en live-electronics. Toppianist Hannes Minnaar sluit de serie af met een virtuoos recital.

Na afloop van de concerten kunt u nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerd bier van stadsbrouwerij De Drie Ringen en een (vega)bratwurst.

De serie Bier, Bach & Bratwurst is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Klaartje is regelmatig te gast bij Radio 4 en ze is de samensteller van de Bach lijst bij de website www.24classics.nl.

Mattijs van de Woerd studeerde aan de conservatoria van Rotterdam
en Amsterdam bij Sylvia Schlüter en Margreet Honig. Mattijs trad onder andere op met de Nationale Opera, Nederlandse Reisopera, Opéra La Monnaie Brussel, Opéra Monte-Carlo, Koninklijk Concertgebouworkest, Nederlandse Bachvereniging, Los Angeles Philharmonic. Mattijs maakt deel uit van artiestencollectief Splendor Amsterdam.

Renée Bekkers is een groot ambassadrice van het klassiek accordeon. Haar specialiteit is kamermuziek en muziektheater en dat doet ze met grote bevlogenheid en op het hoogste niveau. Via Stichting Accordion for Art produceert Renée haar eigen muziekvoorstellingen en concerten met o.a. TOEAC en anderen. Sinds 2021 is Renée zakelijk leider van De Link, een concertorganisatie voor nieuwe gecomponeerde muziek.

Cellist Pepijn Meeuws studeerde bij Jean Decroos en Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2001 was hij medeoprichter van het Trio Suleika, waarmee hij verschillende prijzen en onderscheidingen won zoals de prestigieuze Kersjesprijs (2007). Als aanvoerder speelde hij in het Amsterdam Symphony Orchestra en het Gelders Orkest. Sinds 2005 is hij lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving