hero image

Dans

Oxygen

DELUSION II - THE FINAL CHAPTER

Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming of age voorstelling.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 29,00
  • 1e Rang € 26,50
  • 2e Rang € 24,00
  • 3e Rang € 22,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies.

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakt furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent.
Tijdens haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bespeelde ze zowel het podium als de zaal en wist ze het publiek uit het pluche te krijgen.
De overweldigend positieve reacties maakten duidelijk dat Delusion naar meer smaakte. In ‘DELUSION II – THE FINAL CHAPTER’ neemt Jennifer je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.

‘DELUSION II – THE FINAL CHAPTER’ gaat verder waar Delusion eindigde. Het personage dat we volgden op haar weg van adolescentie naar volwassenheid, van onzeker naar krachtig, staat in deel twee oog in oog met haar grootste tegenpool. Is het een tegenstander waar ze van moet winnen, of een deel van zichzelf dat ze moet leren accepteren en zelfs omarmen? De dualiteiten interacteren met elkaar, soms in strijd, soms in liefde.

In deze voorstelling zal choreografe Jennifer Romen opnieuw gebruik maken van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Door een spannend spel tussen de dansers en het licht en de ongekend strakke choreografieën zul je dit keer nóg meer omver geblazen worden.  Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming of age voorstelling die je zal raken.

Jennifer richtte in 2015 danscrew Oxygen op. Oxygen won het NK, EK én WK Small Group HipHop. In 2018 wonnen ze het televisieprogramma ‘Dance As One’en kregen ze een Golden Buzzer tijdens de auditie voor ‘France Got Talent’. In 2020 behaalden ze de finale van het NBC programma ‘World of Dance’ in Amerika. Met ‘Delusion’ tourden ze in 2023 langs volle, enthousiaste theaterzalen.

Quotes over Delusion

De Theaterkrant
De jonge choreografe (27) betovert het publiek door te spelen met blacklight, illusies, maskerades, videowanden, filmprojecties, lichtschermen en acrobatische hiphopdans. Soms meen je één danser te zien met tien draaiende benen, soms een dozijn halve lichamen die door de lucht golven. Net als Nikolaïs onderzoekt Romen alles wat met blacklight mogelijk is. Met deze eerste dansshow vol glow in the dark nestelt ze zich tussen het werk van Alwin Nikolaïs, David Middendorp en Isabelle Beernaert in. Ruimte zat voor Romen; die gaat nog meer van zich laten horen.’’
Het Parool
"J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas.‘’
Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds
“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.”
Jennifer Lopez (jurylid NBC World of Dance)
“Ik voelde hoe je zorgde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.” Ze zei dat er, liefde, passie en leiderschap nodig is en dat ze op het einde met Jennifer wilde huilen omdat het zo mooi was. "het was perfectie!"
Derek Hough (jurylid NBC World of Dance)
“Het optreden van ‘Oxygen’ was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal. “
Ne-Yo (jurylid NBC World of Dance)
“Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving