TGM - Een meeuw - foto's (c) Stephan Vanfleteren.jpg
480-855-Festen _LIGGEND_Copyright-Retatchi-Amsterdam-(bewerking)-en-Michele Secch.jpg

Toneelcursus

Kijken naar Toneel

Wilt u meer uit uw toneelbezoek halen? Blijft u soms met vragen achter en bent u benieuwd naar het maakproces van een voorstelling? In drie cursusavonden krijgt u kennis en vaardigheden aangereikt waarmee toneel kijken nog leuker en interessanter zal worden. 

U brengt het geleerde in de praktijk door gezamenlijk twee voorstellingen te bezoeken: Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht en Festen.

De cursus wordt gegeven door Laura Simonse. Zij is werkzaam als freelance dramaturg en gaf eerder verschillende toneelkijkcursussen in Flint.

Inhoud cursus:
cursusavond 1 - woensdag 23 februari 2022 - 19u45: inleidende avond over de verschillende vormen van toneel en de recente Nederlandse toneelgeschiedenis
cursusavond 2 - woensdag 9 maart 2022 - 19u45: inleiding op voorstelling Een Meeuw, uitleg uitleg drama-analyse en het gezamenlijk lezen van een gedeelte van de toneeltekst
cursusavond 3 - vrijdag 18 maart 2022 - 20u15: bezoek Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht en een nabespreking
cursusavond 4 - woensdag 6 april 2022 - 19u45: inleiding op voorstelling Festen, uitleg semiotiek
cursusavond 5 - zaterdag 16 april 2022 - 20u15: bezoek Festen en een nabespreking

Bijzonder

De cursus is inclusief 1e rang kaartjes voor de voorstellingen en koffie en thee tijdens de cursusavonden. 
Alleen te bestellen als serie

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!