Ragazze 2020 close v3.jpg
EVRF_Katharine_03N cropped.jpg

Warm-up concert September Me

Ragazze Quartet en Katharine Dain

We nodigen de doorgewinterde én toekomstige September Me festivalbezoekers graag uit voor het jaarlijkse warm-up concert in de Sint Aegtenkapel.

Ragazze Quartet –artistiek leider van September Me- onthult tijdens het concert het programma van alweer de zesde editie van het jaarlijkse muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers (22 - 25 september 2022), dit jaar met het thema Met Dichte Ogen.

Daarnaast verklaren Ragazze Quartet en sopraan Katharine Dain de liefde aan Costello’s baanbrekende crossover-werk uit 1993. In The Juliet Letters krijgt de liefde een stem. Of eerder: vele stemmen. Elk nummer is een verzonnen brief van steeds weer een andere onbekende schrijver. Zo opent zich in ieder lied een nieuw verhaal, een nieuwe wereld, een nieuwe ondoenlijke liefde.

Tot slot speelt Ragazze Quartet Daughters of Sol van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi die dit jaar Composer in Focus zal zijn tijdens September Me. Daughters of Sol is geïnspireerd op een gedicht van de hedendaagse Iraanse dichter Ahmad Shamloo en is een constante evolutie tussen schaduw en licht.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.


September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

 

Bijzonder Festival Klassieke muziek Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits Lees meer

Credits

sopraan Katharine Dain
Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

Repertoire Lees meer

Repertoire

Elvis Costello en Brodsky Quartet The Juliet Letters
Aftab Darvishi Daughters of Sol

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!