FTSP_ImkeKoldijk_16_2_v2.jpg
MelleMeivogel_GF_140821-33.jpg
MelleMeivogel_GF_140821-43.jpg
MelleMeivogel_GF_140821-35.jpg
MelleMeivogel_GF_140821-46.jpg
MelleMeivogel_GF_140821-41.jpg

Festival September Me: From the Sun’s Perspective

House of Makers

Hoe kun je muziek ervaren zonder het (te hoeven) te horen? Gaat muziek verder dan ons oor?

From the Sun's Perspective is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling die deze vragen onderzoekt. Door de muziek een visuele vorm te geven en te vertalen in gebaren en dans, wordt de muziek zichtbaar en voelbaar.
 
From the Sun's Perspective brengt artiesten samen die elkaar in onze gekaderde samenleving niet snel ontmoet zouden hebben. Multi-instrumentalisten, een blinde klarinettist, een moderne danser, een dove danseres en een mimespeler werken samen via hun unieke én hun gezamenlijke ervaring van de muziek. Hoe smelten verschillende interpretaties samen tot een gedeelde ervaring?
 
De nieuwe compositie dient als partituur voor de musici, de choreografie, de scenografie en het licht. From the Sun's Perspective omarmt een doof en slechthorend publiek in een omgeving die meestal is voorbehouden aan een muziekminnend, horend publiek. Via nieuwe en herontdekte vormen streeft de voorstelling naar een totaal ervaring van muziek, één die alle zintuigen aanspreekt.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.


September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Festival Muziek Klassieke muziek Bijzonder Dans

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling

Credits Lees meer

Credits

artistieke leiding Brigitte van Hagen, Fabienne Vegt, Peter Leung 
compositie Nicholas Robert Thayer, Setareh Nafisi
regie Peter Leung
regieassistent Tessa de Graaf
dramaturg Fabienne Vegt
decor / lichtontwerp / kostuums Yannick Verweij

klarinet André Kerver
sopraan en gebarentaal Brigitte van Hagen
dans en gebarentaal Christie Tilborg
dans Carlo Camagni
mimespeler Doortje Peters
elektronica Nicholas Robert Thayer
altviool Oene van Geel
dwarsfluit en ney Marianne Noordink
piano en electronica Setareh Nafisi

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!