Festival September Me: How Do You Sleep at Night - Les Âmes Perdues

Een nocturne voor de vertwijfelde volwassene

Slaapliederen zijn al eeuwenlang een voorrecht van kinderen. Wat wiegt u in slaap? Waar ligt u wakker van? Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues bezingt slaap en -loosheid in een woelige trip langs zoete, natte, koortsige dromen.

wakker van vroeger en woede en drang

Met zachte driestemmigheid, hypnotiserende accordeonklanken en de zinderende diepe tonen van de cello scheppen ze in How Do You Sleep at Night een wereld als een ontspoord muziekdoosje. Muzikale melatonine, décafeïne, benzodiazepine.

de tanden tot grind gebeten

Les Âmes Perdues waadt door de nacht met eigenzinnige interpretaties van berceuses en wiegewalsjes. Een klankbad van oorwurmen, regen op een dak van golvende platen en duistere laatavonduitzendingen. Verdwaalde woorden op een bed van synthesizerwolken. Laat u wiegen in Morpheus’ armen; sluimeren, stuiptrekken, dommelen, dompelen,...

dan maakt het licht de kamer leeg

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.


September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

 Klassieke muziek Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling

Credits Lees meer

Credits

zang, percussie, synth Naomi Beeldens
zang, cello, synth Ewout Lehoucq
piano, accordeon, synth, zang Isaak Duerinck

tekst Charlotte Van Den Broeck, Jonathan Crary e.a.
muziek C. Veloso, J. Brahms, Fr. Poulenc, W. Sonneveld, J. Canteloube, O. Gibbons, S. Brzoska, R. Adiohead, H. Knef e.a.

Een productie van Les Âmes Perdues, in verkoop bij Aulos Music Management.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!