Part afbeelding voor website.png

PART (voorpremière)

Amos Ben-Tal/OFFprojects, Ragazze Quartet, Salvador Breed

Een voorstelling waarin dans, de prachtige muziek van Beethoven en vooruitstrevende geluidstechnologie samensmelten tot een ‘immersive’ zintuiglijke ervaring.

OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.

In de kern is PART een voorstelling over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen - juist nu. 

Met strijkkwartet opus 132 van Beethoven als vertrekpunt, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte.

Het publiek zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.


September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Dans Festival Klassieke muziek Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling

Credits Lees meer

Credits

choreografie Amos Ben-Tal
muziek Ludwig van Beethoven 
geluidsontwerp en compositie Salvador Breed (4DSOUND)
Ragazze Quartet Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren – viool, Annemijn Bergkotte – altviool, Rebecca Wise – cello
dansers Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla
artistiek advies Yvan Dubreuil 
zakelijke leiding Naomi Russell, Roland Spekle
productie OFFprojects,Ragazze Quartet 
partners Amare, Nederlands Dans Theater en Het Nationale Theater
financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!