Ragazze-1.2-©PaulinaMatusiak&EddyWenting_17-12-22.jpg

7 for the Future - Warm-up concert September Me Festival 2023

Ragazze Quartet

Dit is een gewijzigd programma, bezoekers zijn geïnformeerd via de mail.

Ragazze Quartet speelt een selectie van zeven stukken uit het project 50 for the Future van het fameuze Kronos Quartet. Het Kronos Quartet vroeg ter ere van hun 40-jarig jubileum 50 componisten uit alle windstreken om een nieuw strijkkwartet te schrijven: 50 for the Future. De vijftig stukken weerspiegelen de klank van de wereld, gecomponeerd door de meest uiteenlopende en boeiende componisten van deze tijd.

Een van de componisten is de Schot Garth Knox (Componist in Focus September Me 2021). Ragazze Quartet koos zijn werk Satellites en breidde dit uit tot een volledige cd, met enkel werk van Knox. Tijdens het concert presenteert het kwartet dit nieuwe album Open Spaces voor het eerst aan het publiek.

Ragazze Quartet –artistiek leider van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers- onthult na afloop van het concert het programma van alweer de zevende editie van het jaarlijkse muziekfestival (21 - 24 september 2023), dit jaar met als thema Nieuwe Wegen.

Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens
Altviool Annemijn Bergkotte
Cello Rebecca Wise

Repertoire

Missy Mazzolli Enthusiasm strategies
Mark Applebaum Flashlight
Nicole Lizée Another living soul
Nicole Lizée Darkness is not well lit
Philip Glass Quartet Satz
Tanya Tagaq Sivunittinni
Garth Knox Satellites

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!