Festival September Me: Sisonke

Abel Selaocoe & Gareth Lubbe

Ervaar een spannend duo met twee internationaal erkende, veelzijdige Zuid-Afrikaanse muzikanten die je in een fenomenaal programma meenemen van Bach, Kodaly en beatboxen naar de wereld van boventoonkeelzang. Spontaniteit en krachtige improvisaties zijn de drijvende kracht achter hun creatieve taal.

Sisonke (wat 'we zijn samen' betekent in het Zulu) is ontstaan tijdens een eerste muzikale ontmoeting meer dan een tien jaar geleden op het Stellenbosch International Chamber Music Festival in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe (Artist in Focus September Me 2022) is een snel rijzende ster aan het klassieke muziek firmament die de parameters van de cello herdefinieerd. Hij beweegt zich naadloos tussen een overvloed aan genres en stijlen, van samenwerkingen met wereldmuzikanten en beatboxers, tot concerten en solo-optredens. Selaocoe combineert virtuoze uitvoering met improvisatie, zang en lichaamspercussie, en is gewijd aan het componeren van werken en het samenstellen van programma's die de links benadrukken tussen westerse en niet-westerse muziektradities, verbreding van de horizon van klassieke muziek om een ​​meer divers publiek te bereiken.

De Zuid-Afrikaanse altviolist en boventoonzanger Gareth Lubbe treedt op als solist en kamermusicus door heel Europa, Amerika, Afrika en Azië. Van 2007 tot 2014 was hij eerste altviolist van het Gewandhausorchester in Leipzig onder leiding van Ricardo Chailly. In 2013 werd hij bekroond met een altviool-hoogleraarschap aan de Folkwang University of the Arts als opvolger van Vladimir Mendelssohn. Als kamermusicus heeft hij onder meer voor Naxos en Sony opgenomen en heeft hij samengewerkt met musici als Boris Brovtsyn, Janine Jansen, Claudio Bohorquez, Paul Meyer en Yeol Eum Son. Als veelgeprezen boventoonzanger geeft Gareth optredens en lezingen over de hele wereld. Prominente componisten hebben werken voor zijn stem geschreven.

Credits
cello, zang en electronica Abel Selaocoe
altviool, viool, piano, zang Gareth Lubbe

COMBIKAART
Bestel HIER meteen een combinatiekaart en geniet voorafgaand aan het concert 'Sisonke' van een Dinner Talk


 

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.


September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl


 

Festival Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Bestel HIER meteen een combinatiekaart en geniet voorafgaand aan het concert 'Sisonke' van een Dinner Talk

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!