Festival September Me: Tamala

Bao Sissoko, Mola Sylla & Wouter Vandenabeele

De groep Tamala (reizigers) verkent, net als haar naam, de oneindige mogelijkheden van de ontmoeting tussen de kora, de viool en de stem.

Na talloze concerten, op vele podia en in vele landen, is Tamala terug om haar tweede album te presenteren. Het is tijd voor ‘Lumba’, ‘de grote dag’ in Mandinka. In dit nieuwe opus heeft het trio een heldere kijk op de wereld en durft het te dromen van een nieuw begin, waarbij het de dwaasheden van de mensheid aan de kaak stelt om onze goede kanten beter uit te laten komen.

“One of my absolute loves right now and it’s going to take quite something to knock it off the pole position” - Lopa Kothari (BBC Radio 3)

De uitstekende Bao Sissoko is vooral bekend om zijn verfijnde en virtuele spel van Kora. Hij heeft samengewerkt met Malick Pathe Sow op het album Aduna (uitgebracht bij Muziekpublique in 2012), met Baaba Maal, Abou Thiam, Mamy Kanoute, Zap Mama, Vaya Con Dios.

Mola Sylla is een Senegalese zanger en multi-instrumentist die in Amsterdam woont. Zijn krachtige en diepe stem leidde hem tot talrijke samenwerkingen, in het bijzonder het jazzproject met Ernst Reijseger en Harmen Fraanje. Mola verkent graag alle facetten van muziek en hij neemt graag deel aan diverse muzikale ontmoetingsprojecten van eclectische genres. Zo is hij de stichter van Senemali en VeDaKi (een kwartet van Senegalese, Russische en Indiase muziek).

Wouter Vandenabeele houdt ervan om diverse muziek te verkennen en te ontdekken. Zo speelde hij samen met de traditionele Senegalese violist Issa Sow verschillende concerten. Ook leidde hij het prestigieuze project Hadzidakis voor de Olympische Spelen in 2004 in Athene. Hiernaast nam hij een twintigtal cd’s op en voerde honderden optredens uit met onder andere Ambrozijn, Olla Vogala en tal van andere projecten zoals Zuiderwind (EMI), een samenwerking met Zuid-Afrikaanse muzikanten. Verder werkte Wouter samen met Brared Ataï, Steve Houben, Erik Vermeulen, Savina Yanatou, Philippe Thuriot en Ex Tempore.

Credits
zang, kleine percussie Mola Sylla
kora Bao Sissoko
viool Wouter Vandenabeele
Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Festival Muziek Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!