IMG_5637.JPG

Bij Flint doen we aan duurzaam en groen ondernemen!

Green Key is duurzaam en groen ondernemen

Flint is sinds dit jaar bezig om een Green Key certificering te behalen. Hierbij is ons doel om uiteindelijk het hoogst mogelijke te behalen, namelijk het Gouden certificaat. Voor het aankomende seizoen zijn we druk in de voorbereiding om het Bronzen certificaat te behalen. Ons groene team heeft de afgelopen maanden veel werk verricht om aan deze certificering te voldoen.

Wat houdt Green Key in?

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Locaties met een Green Key keurmerk
helpen mee om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Een Green Key locatie gaat altijd zuinig om met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van ledlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook worden er doordachte keuzes met betrekking tot voeding gemaakt, zoals veelal biologisch en producten met een keurmerk. Het doel hiervan is het comfort gevoel van de gasten bevorderen, en uiteraard ook de status van natuur en milieu.

Een Green Key locatie staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Wat doen we al in Flint?

Flint is voor een groot deel overgestapt op ledverlichting. Op ieder toilet vind je een sticker met daarop Kleine boodschap, Kleine knop. Dit bespaart al gauw 2 liter water per keer. Door het hele pand hebben we klimaatbeheersysteem waardoor we veel energie besparen, en er is overal dubbelglas en spouwmuurisolatie. We werken in de keuken met streekproducten van lokale leveranciers.

Wist u dat?

Green Key gaat niet alleen over het milieu, maar ook over maatschappelijke betrokkenheid. Flint werkt op dit moment samen met de Voedselbank en met Stichting Vier het Leven. We bieden hun een aantal plaatsen kosteloos aan. Zo kunnen zij genieten van een mooie voorstelling en een avondje uit in een ons prachtige theater.

Een leuk weetje!

Binnen Flint verzamelen we onze koffieprut en groente- en fruitafval voor de Stadswormerij. Dit wordt twee keer per week opgehaald en verwerkt tot compost. Een duurzaam en groen initiatief! Check de video voor meer informatie!

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel zakelijk nieuwtje!