Kindermuziekweek 2024

Het is eigenlijk heel simpel: Hoe eerder kinderen kennis maken met muziek, hoe langer zij ervan kunnen genieten. Van 5 tot en met 14 april wordt de jaarlijkse Kindermuziekweek gehouden.

Muziek is voor ieder mens belangrijk. Nederland staat tijdens de Kindermuziekweek tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar oud. Flint doet daar natuurlijk aan mee. Het is een mooi voorbeeld hoe we als Flint kinderen kunnen bereiken en kennis laten maken met theater.

Tijdens de Kindermuziekweek bruist het werkelijk van muziek. Want niet alleen theaters nemen deel aan dit evenement, maar ook scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven en scholen. Op die manier komt bijna elk kind wel ergens een keer in aanraking met muziek en ervaart het de kracht ervan. Dit seizoen hebben wij Koro Koro (0,5+) een interactieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten. Ongebruikelijke instrumenten zie je bij Blikvangers (1+) van gezelschap De Stilte. Voor een acrobatische muziekvoorstelling kun je bij ons terecht bij Hebbes (4+) van Frisse Oren en WIRWAR Producties. Of vlieg mee met de avonturen van Wendy en Peter Pan bij Peter Pan de musical (6+).
Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert!

promobeeld Jongste Componistendag met Merel en Wilco in Flint theater Amersfoort

Jongste Componistendag

Zondag 7 april | Workshops 12.30 tot 17.00 uur, concert 16.00 uur 

Ook dit jaar organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Flint en Scholen in de Kunst weer een Jongste Componistendag!
Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert! De workshops zijn alleen voor kinderen vanaf 6 jaar en is van 12.30 tot 15.30 uur bij Scholen in de Kunst. Daarna komen alle kinderen naar de Sint Aegtenkapel voor het feestelijke afsluitingsconcert.

Informatie & kaarten
Koro Koro - Foto: Saris en den Engelsman

Makiko Ito - Koro Koro (0,5+)

Zondag 7 april | 10.00 uur (uitverkocht), 11.30 uur & 14.30 uur (uitverkocht)

Koro Koro (Japans voor ‘iets rollends’) is – na BB – een nieuwe babyvoorstelling door Makiko Ito. Deze bijzondere interactieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten is een magisch spel, clownesk, dansant en muzikaal. De dansers en muzikanten lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen je met klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek. Ter plekke ontstaat een ontroerende, unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en peuters.

 

Informatie & kaarten

Theater Terra - Peter Pan de musical (6+)

Zondag 7 april | 15.00 uur

Vlieg mee met de avonturen van Wendy en Peter Pan! Theater Terra presenteert de familiemusical Peter Pan, naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Van de makers van De Tovenaar van Oz, Rapunzel en JungleBoek. 

Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? 

Informatie & kaarten
Promobeeld 1 familievoorstelling Blikvangers van De Stilte in theater Flint Amersfoort

De Stilte - Blikvangers (1+)

Woensdag 10 april | 10.00 uur & 11.30 uur

In het begin was de wereld onbevangen. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid.
Als de open blik van degene die de wereld bekeek, zo ongerept was het. De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos.
Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur. Twee dansers en een muzikant gaan terug naar dat begin met ongebruikelijke instrumenten en ongebruikelijke ontmoetingen, die vanzelfsprekend worden omdat ze er nu eenmaal zijn.

Informatie & kaarten
Promobeeld 6 familievoorstelling Hebbes van Wirwar en Frisse Oren in theater Flint Amesfoort

Frisse Oren en WIRWAR Producties - HEBBES (4+)

Zondag 14 april | 15.00 uur

Een acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.
HEBBES is woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheater gezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling. Over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.
 

Informatie & kaarten

Programma Kindermuziekweek 2024 - Flint

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving